Stichting OPEN, bekend van de Wecycle campagnes om inzameling en recycling van elektrisch afval te stimuleren, heeft in samenwerking met Studio 100 een gratis lespakket voor basisscholen samengesteld. Hierin laat Maya de Bij de jongste leerlingen op een leuke manier zien hoe belangrijk wecyclen is. In de speciale Wecycle uitdaging die de kinderen krijgen, leren ze hoe ze door goed om te gaan met afgedankte apparaten en lampen de wereld om hen heen beter kunnen beschermen.

Gemiddeld zijn er in ieder huis 131 apparaten aanwezig (bron: FFact 2023) en dat aantal blijft ieder jaar toenemen. Onder de vlag van Wecycle zet Stichting OPEN zich in om zowel bedrijven als consumenten te stimuleren om circulair met hun apparaten en lampen om te gaan. Ze noemen dat wecyclen. ‘Bij Studio 100 zijn we er ons enorm bewust van dat duurzaamheid een groot goed is en dat wij een verantwoordelijkheid hebben naar ons, vooral jonge, publiek,’ laat CEO Benelux Anja van Mensel weten. ‘De jeugd heeft de toekomst en daarom is het belangrijk dat wij hen op jonge leeftijd laten zien wat je zelf kan doen om te verduurzamen. Met Maya de Bij hopen wij ook de allerjongsten deze boodschap mee te geven.’

Door apparaten en lampen altijd te wecyclen draagt men bij aan een circulaire economie, worden waardevolle metalen behouden en wordt voorkomen dat de natuur onnodig wordt belast. De Wecycle uitdaging met Maya de Bij bestaat uit een verhaal, doe-opdrachten, een Wecycle lied en Wecycle dans. Het lespakket is gratis beschikbaar en digitaal beschikbaar.

Tijdens de Nationale Wecycleweek van 9 t/m 15 oktober is er extra aandacht voor wecyclen en dan is tevens de officiële lancering van de wecycle-uitdaging van Maya de Bij. Neem gerust alvast een kijkje. Het pakket is digitaal, gratis beschikbaar via www.wecycle.nl/kids. Bekijk hier alvast de Maya-trailer.

Over Stichting OPEN en Wecycle

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Hun doel is om de wettelijke inzameldoelstelling te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen ze samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren ze campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van de duizenden Wecycle-inleverpunten door het hele land.