oktober 15, 2020

MANIFEST

15 oktober 2020
Wij, ruim 2.000 producenten van elektrische en elektronische apparaten in Nederland, willen werk maken van de circulaire economie. Wij verwelkomen derhalve wetgeving die onze collectieve verantwoordelijkheid voor het behalen van doelstellingen regelt.
oktober 13, 2020

WEEE Flows 2020: gezamenlijke inzet álle producenten noodzakelijk voor behalen doelstellingen e-waste

13 oktober 2020
Op de eerste dag van de Nationale Recycleweek Heel Holland Recyclet hebben Vereniging NVMP en Wecycle gisteren in een online congres een overzicht gegeven van de hoeveelheid elektrische apparaten die jaarlijks op de markt worden gebracht in Nederland, de hoeveelheid apparaten die worden afgedankt als afval (e-waste) en hoe dat e-waste wordt ingezameld en verwerkt, zowel op passende wijze binnen de wettelijke kaders als buiten het gereguleerde beheersysteem om.
september 22, 2020

Inzamelpercentage e-waste 2019 bevestigt noodzaak oprichting Stichting OPEN

22 september 2020
Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft de inzamelresultaten over 2019 van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA of e-waste) openbaar gemaakt.
september 15, 2020

Ministerie geeft positief ontwerpbesluit AVV af  aan Stichting OPEN

15 september 2020
Vandaag heeft Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een ontwerpbesluit afgegeven voor een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) aan Stichting OPEN.
augustus 28, 2020

Kamerleden Von Martels (CDA) en Ziengs (VVD) op werkbezoek aan Stichting OPEN en Road2Work in Dalfsen

4 september 2020
Op vrijdag 28 augustus en vrijdag 4 september kwamen respectievelijk CDA-Kamerlid Von Martels en VVD-Kamerlid Erik Ziengs op uitnodiging van Stichting OPEN op werkbezoek bij Road2Work in Dalfsen.
juli 28, 2020

Circulair maken e-waste vraagt om heldere kaders

28 juli 2020
In juli verscheen het VN-rapport ‘Global E-waste Monitor 2020’ over de wereldwijd groeiende afvalstroom van elektrisch en elektronisch afval. Dit rapport vraagt aandacht voor goede mondiale inzameling en recycling van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA of e-waste). Ook in Nederland moet het beter.

juli 2, 2020

Voortgangsbericht 2

2 juli 2020
Bij het doen van de laatste kwartaal- of jaaropgave van 2019 door producenten heeft Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) kenbaar gemaakt een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) aan te gaan vragen. Met dit bericht informeren wij u over de laatste ontwikkelingen.
juni 23, 2020

Partnership Stichting OPEN en Team CORE

23 juni - 2020
Stichting OPEN en Team CORE, een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), gaan een partnership aan en starten een pilot om metalen uit e-waste te recyclen.
juni 4, 2020

Circulaire koplopers over toekomst e-waste

4 juni - 2020
Nieuwe opzet inzameling en recycling e-waste brengt ambitieuze doelstellingen binnen bereik.