april 13, 2021

Sterke start recycling zonnepanelen

13 april 2021
Vorig jaar werden in Nederland 190.476 ton zonnepanelen in de handel gebracht, maar slechts 124 ton panelen aangeboden voor recycling. Nu voor de eerste generatie zonnepanelen het einde van de levensduur in zicht komt, zal dat aantal de komende jaren verder gaan stijgen.
april 9, 2021

Wecycle is er voor consumenten

9 april 2021
Sinds maart 2021 heten we Stichting OPEN. Wecycle bestaat echter nog zeer zeker wel. Hoe zit dat? We zetten het graag op een rijtje.
april 9, 2021

Haagse update

9 april 2021
Stichting OPEN hanteert een proactief public affairs beleid. Onze aanpak is gericht op het scheppen van de juiste condities om de inzameldoelstelling van 65 procent te realiseren en de e-waste sector meer circulair te maken. Zo vinden wij het belangrijk dat de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van alle ketenpartijen worden vastgesteld, zodat ze weten wat zij moeten doen, elkaar daarop kunnen aanspreken en door bevoegde instanties gehandhaafd kunnen worden (all actors principe). Deze en ander issues brengen we daarom actief onder de aandacht bij de politiek en overheid.
april 8, 2021

Duurzaam slopen: nog weg te gaan

8 april 2021
Het blad installateursZaken (IZ) sprak 6 jaar geleden een sloper over duurzaam hergebruik van installatiemateriaal, waaronder c.v.-ketels. Toen was in het animo in de bouwwereld laag concludeerde zij. Bovendien zaten er technisch gezien allerlei haken en ogen aan vast. Inmiddels lijkt het tij te zijn gekeerd.
maart 31, 2021

Nederland krijgt recycle’lesje’!

31 maart 2021
Afgedankte elektrische apparaten zijn er in verschillende maten en de juiste e-waste inleverplek vinden, valt nog niet mee. En waarom liggen er in veel huizen nog steeds apparaten waarvan veel kinderen niet eens meer weten waar ze voor dienen? In de nieuwste campagne van Wecycle wordt met ludieke online video’s Nederland een spiegel voorgehouden.
maart 31, 2021

Demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven op bezoek bij de E-waste Race

30 maart 2021
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven bracht een bezoek aan Reis van Brandaan, een van de deelnemende scholen aan de E-waste Race in Gemeente Eindhoven. De leerlingen lieten haar de afgedankte apparaten zien die ze de afgelopen weken hebben ingezameld en de staatssecretaris ging met hen in gesprek.
maart 24, 2021

Houding van Nederlanders in 2020 over recycling van e-waste

24 maart 2021
De afgelopen jaren spanden producenten van elektrische apparaten en lampen zich in om zo veel mogelijk afgedankte apparaten in te zamelen en te verwerken.
maart 17, 2021

Handreiking circulaire ict-inkoop op komst

18 maart 2021
Een multidisciplinaire werkgroep, vanuit datacenter-energiebesparingsinitiatief Leap, gaat een handreiking opstellen voor inkopers om de afvalberg van afgedankte ict-producten te verminderen en uiteindelijk tot nul terug te brengen.
maart 12, 2021

Veel webwinkels laks met oud-voor-nieuw-regeling

15 maart 2021
Uit een streekproef van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat slechts 15 procent van de webwinkels consumenten de mogelijkheid biedt een oud apparaat gratis in te leveren bij de aankoop van een nieuw apparaat. Dit was deze maand te lezen in Afvalonline.nl.