januari 7, 2021

Actieplan 65%

7 januari 2021
Het bestuur van Stichting OPEN heeft op 7 december 2020 het Actieplan 65% vastgesteld. Het Actieplan 65% biedt aanvullende informatie op de AVV-aanvraag die door Stichting OPEN op 1 april 2020 is ingediend.
november 30, 2020

Stichting OPEN en WEEE Nederland sluiten samenwerkingsovereenkomst

30 november 2020
Vandaag hebben Stichting OPEN en WEEE Nederland B.V. hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerking is de landelijke dekking en continuïteit van de bestaande afvalbeheerstructuur voor Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA of e-waste) geborgd.
november 13, 2020

Staatssecretaris onderstreept in Kamerbrief belang AVV OPEN om inzameldoelstelling e-waste te halen

13 november 2020
Staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) ziet het manifest dat ruim 2.000 producenten onlangs hebben aangeboden aan de Tweede Kamer als een beknopte samenvatting van de inhoud en ambitie van de door Stichting OPEN aangevraagde Algemeen verbindend verklaring (AVV).
november 6, 2020

Prof. dr. Jan Jonker geeft inkijkje in onderzoek Stichting OPEN naar inzamelinstrumentarium e-waste

6 november 2020
Stichting OPEN is gestart met een onderzoek naar het inzamelinstrumentarium dat kan bijdragen aan het circulair maken van de e-wastesector.
oktober 15, 2020

MANIFEST

15 oktober 2020
Wij, ruim 2.000 producenten van elektrische en elektronische apparaten in Nederland, willen werk maken van de circulaire economie. Wij verwelkomen derhalve wetgeving die onze collectieve verantwoordelijkheid voor het behalen van doelstellingen regelt.
oktober 13, 2020

WEEE Flows 2020: gezamenlijke inzet álle producenten noodzakelijk voor behalen doelstellingen e-waste

13 oktober 2020
Op de eerste dag van de Nationale Recycleweek Heel Holland Recyclet hebben Vereniging NVMP en Wecycle gisteren in een online congres een overzicht gegeven van de hoeveelheid elektrische apparaten die jaarlijks op de markt worden gebracht in Nederland, de hoeveelheid apparaten die worden afgedankt als afval (e-waste) en hoe dat e-waste wordt ingezameld en verwerkt, zowel op passende wijze binnen de wettelijke kaders als buiten het gereguleerde beheersysteem om.
september 22, 2020

Inzamelpercentage e-waste 2019 bevestigt noodzaak oprichting Stichting OPEN

22 september 2020
Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft de inzamelresultaten over 2019 van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA of e-waste) openbaar gemaakt.
september 15, 2020

Ministerie geeft positief ontwerpbesluit AVV af  aan Stichting OPEN

15 september 2020
Vandaag heeft Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een ontwerpbesluit afgegeven voor een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) aan Stichting OPEN.
augustus 28, 2020

Kamerleden Von Martels (CDA) en Ziengs (VVD) op werkbezoek aan Stichting OPEN en Road2Work in Dalfsen

4 september 2020
Op vrijdag 28 augustus en vrijdag 4 september kwamen respectievelijk CDA-Kamerlid Von Martels en VVD-Kamerlid Erik Ziengs op uitnodiging van Stichting OPEN op werkbezoek bij Road2Work in Dalfsen.