Benchmark elektrisch afval gemeenten

Onze gemeenten ontvangen regelmatig een ‘benchmark elektrisch afval gemeenten’. De benchmark heeft tot doel om inzicht te geven in de […]

Tips op de milieustraat

Op de milieustraat worden afvalstromen vaak gescheiden op basis van het materiaal. Elektrisch afval hoort in de Wecycle container, ongeacht […]

Duurzaamheid

Wij zorgen voor een duurzame en milieubewuste verwerking van ingezamelde afgedankte elektrische apparaten. Na de inzameling vindt sortering van de […]

Communicatie & educatie

De komende jaren moet er veel meer e-waste worden ingezameld. Wij zorgen op allerlei manieren dat de consument weet waar […]

Verplichtingen rond e-waste

In artikel 3 van de Regeling AEEA staan de verplichtingen die je als gemeente hebt rondom afgedankte apparaten. Naast dat […]

Ik wil meer weten

Neem contact op

  • Wat zijn de verplichtingen voor gemeenten?

    Elke gemeente heeft de volgende wettelijke verplichtingen:

    Een plek ter beschikking stellen waar inwoners afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen kosteloos kunnen inleveren.

    Het ingenomen e-waste uitsluitend afgeven aan een partij die het laat recyclen conform de CENELEC-standaarden. Via Stichting OPEN is dit gegarandeerd en ontvangt u de bijbehorende bewijsmiddelen.

  • Wat doet Stichting OPEN met VANG Huishoudelijkafval?

    De ambitie van het programma VANG huishoudelijk afval is gericht op het terugdringen van restafval van circa 250kg naar 100kg. Dit is een ambitieuze doelstelling, waar veel gemeenten invulling aan hebben gegeven in hun beleid. Het gevolg is dat vele gemeente een reductie hebben kunnen realiseren in hun restafval en hun scheidingspercentages omhoog hebben gekregen. Helaas is gebleken dat het niet voor alle gemeenten haalbaar is om de 100kg restafval te halen in 2020. In de komende jaren blijft het echter belangrijk om de afvaldoelstellingen na te streven. Door afgedankte elektronica bij ons in te leveren draagt je gemeente bij aan deze doelstellingen.

  • Waar zie ik de rapportage over inzamelhoeveelheden en vergoedingen?

    MyOPEN is onze portal voor onze (gemeentelijke) partners. Je ziet de inlogknop rechtsboven op deze site.

  • Hebben jullie oplossingen voor openbare verlichting?

    Ja, om te zorgen dat er geen armaturen bij het oud ijzer terechtkomt, bieden wij verschillende oplossingen. Deze worden ondersteund door een inzamelvergoeding. Neem hiervoor contact met ons op.

  • Hoe kan ik SROI toepassen?

    Wij ondersteunen social return on investment (SROI) op verschillende manieren. In onze  Service Centers werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij sorteren en demonteren elektrische apparaten. We werken ook samen met zo’n 200 (gemeentelijke) kringloopbedrijven. Hier zijn vaak mensen werkzaam met een afstand tot de arbeidsmarkt. Heeft jouw gemeenten belangstelling voor social return én voldoende schaalgrootte in afgedankte apparaten? Neem contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden met jou.

  • Hoe kan ik een ophaalverzoek plaatsen?

    Is je inzamelmiddel voor elektrische apparaten of lampen (bijna) vol? Plaats een ophaalverzoek door in te loggen op ons portal MyOpen.

    Is je inzamelmiddel voor batterijen (bijna) vol? Plaats een ophaalverzoek via dit formulier.

    Heb je vragen, neem dan gerust contact op. Kijk op de pagina Over ons voor het juiste telefoonnummer.

  • Hoe krijg ik een Jekko?

    Wil je Jekko’s inzetten? Leuk om te horen. Graag vragen we je om te bestellen via de MyOPEN-button. Daar lees je ook de voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is dat Jekko’s die ongericht of huis-aan-huis worden verspreid niet gratis zijn.

  • Ik ontvang post van Afvalbeheerstructuur AEEA B.V. (AEEA B.V.)

    Voor de contractering van de afvalbeheerstructuur heeft Stichting OPEN een inkooporganisatie opgericht genaamd Afvalbeheerstructuur AEEA B.V. (AEEA B.V.). AEEA B.V. is een 100% dochterorganisatie van Stichting OPEN en neemt de contractering en facturering voor haar rekening.

  • Hoe kom ik meer te weten over educatie?

    Honderden scholen en BSO’s ontvangen jaarlijks ons leuke en leerzame lesmateriaal over e-waste. Scholen en andere geïnteresseerden vinden meer informatie op www.wecycle.nl.